1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannenkoeken
  6. Pannenkoeken

Pannenkoeken

Door: Mar90

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2018

Ingrediënten 2 personen


4,5 dl lactosevrije melk
250 gram glutenvrij meel
Zakje bakpoeder
(snufje zout)
2 eieren
Olie


Verder heb je nodig


Koekenpan


Heerlijke pannenkoeken vanuit het gewone kookboek. Ik heb de ingrediënten aangepast zodat het geschikt is in de eliminatiefase. Zelf gebruikte ik vaak boekweitmeel, dit geeft een wat dikker beslag, wat je kan oplossen met wat extra melk of een extra ei.

Kan je tegen speltmeel (bevat fructanen, maar gaat bij veel mensen beter dan tarwe) dan is dat ook erg lekker. Dit kan dus in de herintroductie of als je je triggers al weet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de melk, glutenvrij meel, bakpoeder, zout en de eieren.
Doe wat olie in de pan en wacht tot deze warm is.
Doe wat van de mix in de pan en wacht tot de bovenkant (bijna) droog is.
Keer de pannenkoek om.
Haal de pannenkoek uit de pan als deze bruin is.

Tags, ,

Serveertip

Tip
Leg tijdens het bakken kaas op de helft van de pannenkoek en sla deze dubbel zodat de kaas ertussen bakt.
Serveer met (basterd)suiker, jam, kaas.
Bak kaas, spek of iets anders mee zodat het in de pannenkoek zit.

Extra
Let op dat het beleg fodmapvrij is, dus geen appel!

Bron

Aangepast vanuit een kookboek aan het fodmapdieet.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mar90
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top