De ultieme borrelplank
- Wereld, Borrelhapje
- 10-20 min.
De ultieme borrelplank is makkelijk zelf te maken. Je begint er de avond feestelijk mee en er zit voor iedereen iets lekkers tussen. Met mijn recept voor de ultieme borrelplank geef ik je een idee hoe je hem samen kan stellen. Schenk de wijn maar alvast in, deze heerlijke plank heb je in no time op tafel staan!
Ingrediënten 4 personen
Soma haverkorn meergranenbrood3 el Frutesse appelstroop
Jong belegen kaas
150 g Manchego kaas
5 verse vijgen
150 g Parma ham
3 el Frutesse appelstroop
1 camembert
1 blauwe kaas
75 g Mortadella
1 salami, in plakjes gesneden
1 fuet, in plakjes gesneden
Soma krentenbrood
Takje druiven
Handje groene olijven
Handje walnoten
Handje frambozen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1656,68 kcal |
Koolhydraten | 74,62 g |
Eiwitten | 79,48 g |
Vetten | 114,26 g |
Benodigdheden
Snijplank en mesBereidingswijze
1. Besmeer het Soma haverkorn meergranenbrood met Frutesse appelstroop. Beleg met jong belegen kaas en stapel 3 broodjes op elkaar. Snijd de broodjes in blokjes.
2. Snijd de manchegokaas in plakken. Snijd de vijgen in kwarten.
3. Pak een grote borrelplank en verdeel hier de blokjes brood en de manchego kaas over.
4. Leg de vijgen met de Parmaham op de borrelplank. Verdeel de stroop over de manchegokaas en bedruip ook de vijgen en Parmaham ermee.
5. Snijd de camembert doormidden en leg deze ook op de plank, net als de blauwe kaas, Mortadella, salami, fuet, Soma krentenbrood, druiven, olijven, walnoten en frambozen.