Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. **OOSTERSE GEHAKTPANNENKOEK MET SPITSKOOL**

**OOSTERSE GEHAKTPANNENKOEK MET SPITSKOOL**

Door: harry_bijl

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2018

Ingrediënten 4 personen


+375 gram Bloem
=3 Eieren.
=750 ml Melk.
= Wok of Arachideolie.
=400 gram Rundergehakt
=500 gram Spitskool,in smalle repen.
=2 eetl.Citroensap.
=3 eetl.Ketjap Manis of Sojasaus.
=1 tl.Sambal Oelek of Sambal Badjak.
=3 eetl.Pindakaas.
=1 rode Peper,in ringetjes.
=2 eetl Koriander fijngehakt.


Verder heb je nodig


+GROTE SCHAAL+
+KOOKPAN+
+KOEKENPAN+


Lekker met een sausje van sojasaus,limoensap en peper.
Vervang de spitskool door witte kool of geroerbakte paksoi.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Klop de bloem met de eieren,melk en 1/2 tl. zout
tot een glad beslag.
2.Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
Kook intussen de spitskool met citroensap in het kook-
water circa 3 minuten.
3.Voeg aan het gehakt de ketjap,sambal,pindakaas en 100 ml.
water toe en houd warm. Verhit een beetje olie in een
Koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag.
4.Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt
erop. Bestrooi met de rode peper,bosui en koriander.
Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

Tags

Bron

MCD Super



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top