Frisse garnalencocktail met appel en basilicumcrème

  • Wereld, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2018
  • Frisse garnalencocktail met appel en basilicumcrème

    Frisse garnalencocktail met appel en basilicumcrème

    Frisse garnalencocktail met appel en basilicumcrème

De garnalencocktail is al jaren een populair voorgerecht tijdens de feestdagen. Probeer deze frisse variant met appel en basilicumcrème! Heerlijk om je kerstdiner mee te starten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

300 g Hollandse garnalen
1 granny smith-appel (geschild in piepkleine blokjes)
1 kleine sjalot (fijngesnipperd)
2 el bieslook (fijngehakt)
4 walnoten (in stukjes)
1 bleekselderij (in dunne plakjes)
8 plakjes gedroogde ham
4 el walnotenolie
2 el cherryazijn of balsamicoazijn
1 el honing
60 g basilcum
250 ml zonnebloemolie
2 el eiwit
3 el volle yoghurt
1,5 el citroensap
1,5 el azijn
1 el olijfolie
4 dunne plakjes ciabatta
0,5 schaal met bloemetjes (kerstassortiment Jumbo)
2 el water

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1130,93 kcal
Koolhydraten 31,47 g
Eiwitten 42,67 g
Vetten 91,54 g
Benodigdheden
Blender
fijne zeef
maatbeker
staafmixer
spuitzak met kleine gladde mond

Bereidingswijze

1. Meng de garnalen met de appel, sjalot, bieslook, walnoten en bleekselderij. Snijd 4 plakjes ham in fijne reepjes en schep door de garnalensalade.

2. Meng voor de dressing de walnootolie, azijn en honing met het water. Schep ¾ van de dressing door de garnalensalade.

3. Maal in de Blender de basilicumblaadjes met de zonnebloemolie. Schenk de basilicumolie door de zeef in de maatbeker. Meng het eiwit met de yoghurt, het citroensap en de azijn.

4. Pureer met de staafmixer het eiwityoghurtmengsel met de basilicumolie tot een mooie basilicumcrème. Schep de basilicumcrème in de spuitzak.

5. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de plakjes ciabatta in 1-2 min. aan beide kanten goudbruin en krokant. Verdeel intussen over de bodem van 4 cocktail- of wijde wijnglazen wat slablaadjes. Schep de garnalensalade op de sla. Spuit een paar puntjes basilicumcrème erop.

6. Breek de toast en verdeel over de salade. Leg de laatste 4 plakjes ham, een paar bloemen en slablaadjes erop. Schenk vlak voor het serveren de rest van de dressing over de salades.

Bron

Jumbo

Serveertip

Niet te lang in de keuken als er gasten zijn? Maak de dressing en basilicumcrème 1-2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

1464839

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten