1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gerookte-zalmbonbon met citroen-bieslookricotta

Gerookte-zalmbonbon met citroen-bieslookricotta

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2018

Ingrediënten 4 personen


100 g gerookte zalm
1 citroen
3 el bieslook
250 g ricotta
3 el olijfolie extra verge
1 el tuinkers
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Muffinvorm met minimaal 4 holtes
rasp

Gerookte zalmbonbon met citroen bieslookricotta
Gerookte zalmbonbon met citroen bieslookricotta

De gerookte-zalmbonbon met citroen-bieslookricotta is een echte kersttopper. Met dit recept is je voorgerecht een gegarandeerd succes. Het is makkelijk om zelf te maken en het ziet er ook nog eens geweldig uit. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg in 4 holtes van de muffinvorm een royaal stuk vershoudfolie. Bekleed deze holtes tot aan de rand met de zalm; de zalm mag iets overhangen.

2. Rasp de gele schil van de citroen. Meng ¾ van de citroenrasp met 2 el bieslook door de ricotta. Pers de citroen uit en voeg 1-2 el citroensap en peper naar smaak toe. Schep de citroenricotta in de zalmbakjes.

3. Vouw de overhangende zalm over de ricotta en vouw de folie erover. De bonbons zijn nu klaar voor serveren, maar je kunt ze ook in de muffinvorm bewaren in de koelkast.

4. Meng de rest van de citroenrasp en de laatste el bieslook met de olijfolie. Zet de olie apart (op kamertemperatuur).

5. Vouw voor het serveren de folie van de zalm open. Stort de zalmbonbons op 4 borden en verwijder de folie helemaal. Druppel de citroenbieslookolie om de zalm en bestrooi met de tuinkers.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Handig! Je kunt dit voorgerecht een dag van tevoren maken.

1464835

Bron

Jumbo



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top