Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Salade van gekonfijte en gerookte eend

Salade van gekonfijte en gerookte eend

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 sinaasappels
1 tl suiker
400 g gekonfijte eendenbout (kerstassortiment, 2 verpakkingen à 200 g)
2 struikjes witlof
4 rijpe stevige vijgen
1 olijfolie
1 snufje peper
7,5 g peterselie (bakje à 30 g)
1 grote sjalot (of 2 kleine sjalotten)
7,5 g dragon (bakje à 15 g)
200 g gerookte getrancheerde eendenborst (kerstassortiment, 2 pakjes à 100 g)


Verder heb je nodig


1 fijne zeef

Salade van gekonfijte en gerookte eend

Salade van gekonfijte en gerookte eend


Deze salade van gekonfijte en gerookte eend met sinaasappel, witlof en verschillende kruiden is perfect om met kerst als voorgerecht te serveren. Het is een heerlijk recept en ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden. Wat wil je nog meer?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zeef het sinaasappelsap door de fijne zeef boven een pan. Laat het sap op laag vuur samen met de suiker inkoken tot stroopdikte.

2. Verwijder intussen het vel van de eendenbouten en pluk het vlees van de botjes.

3. Snijd de witlofblaadjes in lange repen. Snijd elke vijg in 8 partjes.

4. Breng het ingekookte sinaasappelsap op smaak met olijfolie en peper. Meng in een kom de eendenbout, witlof, peterselie, sjalot, dragon en vijgen tot een salade.

5. Leg op elk bord een bloem van plakjes gerookte eendenborst, met in het midden genoeg ruimte voor de salade. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de sinaasappeldressing.

Tags, , , ,

Serveertip

Haal de eend op tijd uit de koeling; op kamertemperatuur heeft de vogel de meeste en beste smaak. Voeg de dressing pas op het allerlaatst toe.

1464825

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top