Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vislasagne met lentegroenten en uiengratin

Vislasagne met lentegroenten en uiengratin

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2018

Ingrediënten 4 personen


Witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw) 300 g
zalm 150 g
lasagnevellen 12
wortelen 3
peultjes 200 g
room 3 dl
emmentaler 100 g
witte wijn 1 dl
olijfolie
uien 2
kerriepoeder 1 el
sjalot 1
peper
zout



Een klassieker in een speciaal jasje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de wortelen in niet te dunne plakken. Snipper het sjalotje fijn. Snijd de uien in ringen.
2 Stoom de kabeljauw en de zalm gaar in een stoomkoker of stoommandje. Blancheer of stoom de peultjes en de wortelen gaar.
3 Fruit het sjalotje in 1 eetlepel olijfolie en voeg de peultjes en de wortels toe. Blus met de witte wijn en 2 dl room. Kruid met peper en zout.
4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak er de uiringen in tot ze zacht zijn. Strooi er het kerriepoeder over en roerbak.
5 Voeg er de rest van de room toe en roer om. Leg 3 lasagnevellen in een ingevette ovenschotel; leg hierop één derde van de vis (in stukjes) en één derde van de saus. Herhaal deze handelingen driemaal.
6 Leg de uien bovenop en werk af met de emmentaler. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gratineert.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top