Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

Door: Keukensloofje47

  • Frans Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 coquilles schoongemaakt
1 sneetje bruinbrood
1 bio citroen
125 ml slagroom
peper en zout
1 el blad peterselie gesnipperd
1 eidooier
1 klont roomboter


Verder heb je nodig


Schaaltjes of de originele schelpen


Gemaakt voor vrienden als amuse tijdens een avondvullend dinertje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden. Vermaal het dan in de Keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller) Zet even opzij en maak dan de citroen saus.
2.Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
3.Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
4.Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
5.Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
6.Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
7.Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct.

Tags

Serveertip

Serveer met brood om de heerlijke saus op te dippen

Bron

Keukenliefde maar eigen inbreng, tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top