Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 zakje droge gist
1 el suiker
500 ml lauwwarm water
750 g patent bloem
1/2 el zout
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 tl gedroogde oregano


Verder heb je nodig


Mengkom, plasticfolie, bakplaat bekleed met bakpapier, keukenkwastje


Knoflookbroodjes zijn altijd goed. Je kunt deze broodjes bij de borrel serveren. Naast een salade op bij de pasta. De knoflook geeft een lekkere smaak aan het brood en maakt het een perfect bijgerecht. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe gist en suiker in een kom en giet water erbij. Roer tot gist en suiker zijn opgelost. Zet even apart.
2. Meng bloem met zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet hier het gistmengsel in. Roer met een vork vanuit het midden langzaam bloem door de vloeistof. Ga, zodra het te zwaar wordt met de vork, door met je handen tot alle bloem in opgenomen. Druppel olijfolie erbij en meng tot het deeg loskomt van de randen.
3. Stort het deeg op een licht bestoven werkvlak en kneed 5 volle minuten tot je een zachte gladde en iets plakkerige deegbal hebt.
4. Leg deeg in de kom en dek af met plasticfolie of een theedoek. Laat 1 uur rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
6. Kneed het deeg kort door, rol tot 16 iets grotere of 20 iets kleinere bolletjes en leg ze twee aan twee op de bakplaat, met iets ruimte ertussen.
7. Bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
8. Meng ondertussen de oregano met de knoflook en de olie.
9. Haal ze uit de oven, bestrijk de broodjes met de knoflook olie en serveer.

Tags, ,

Bron

Smulweb Magazine



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top