Gehaktballetjes Stroganoff

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018
  • Gehaktballetjes Stroganoff

    Gehaktballetjes Stroganoff

    Gehaktballetjes Stroganoff

Gemaakt voor de kinderen en kleinkinderen. Gesmuld met z'n allen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 paprika 1 rood 1 geel 1 groen zonder zaad en lijst in reepjes
500 gr kastanjechampignons schoon gewreven en in plakjes
1 dikke ui gesnipperd
2 teen knoflook uit de knijper
30 gr peterselie gedeeld in 2x 15 gram
500 gr half om half gehakt
1 ei
paneermeel
2 el paprikapoeder
2 el mosterd
1 runderbouillonblokje
70 gr tomatenpuree is een klein blikje
200 ml water
250 ml kookroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan .

Bereidingswijze

1.Echt een herfst pannetje dit gerecht met de kleuren van de herfst, rood, geel, groen en bruin en alles uit één pan, als je de champignons laat slinken tezamen met de groente.
2.Meng het gehakt met 2 el mosterd, het ei, 15 gram fijngesnipperde liefst bladpeterselie( was hier uitverkocht en daarom nam ik mijn toevlucht tot fijne krulpeterselie) en 1 el paprikapoeder.
3.Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
4.Neem een wok of Hapjespan en wrijf deze met een weinig olie even in. Bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en zet opzij.
5.Bak in dezelfde pan de paprikareepjes , de ui , knoflook op hoog vuur en laat slinken. Bak in een andere pan ondertussen de champignonplakjes totdat ze mooi bruin zijn en geen vocht meer afgeven.
6.Voeg de champignons en de tomatenpuree toe aan de pan met paprika en bak even mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles door.
7.Voeg de gehaktballetjes, de room en het water toe en roer weer goed door. Laat dit geheel een 10-tal minuutjes pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
8.Strooi vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie erover.
9.Serveer met rijst, pasta, brood , of aardappel.

Serveertip

Een scheut wodka toevoegen. Per slot van rekening is dit een Russisch gerecht. Ik heb dat nu achterwege gelaten, omdat de kleinkinderen meeaten. Bovendien de paprika gaar laten pruttelen ( ook vanwege de kleintjes) Liever hou ik de paprika beetgaar. Zet voor de liefhebber worcestersaus en/ of tabasco op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten