Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. kweeperenchutney

kweeperenchutney

Door: kokkie3a

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg kweeperen (geschild en in stukken
1,7 ltr witte azijn
2 gedroogde chilipepers (ontdaan van zaadjes en fijngehakt
2 uien (gesnipperd
1 teentje knoflook (fijngehakt
300 gr suiker
500gr rozijnen
1 el gemberpoeder
2 el zout


Verder heb je nodig


Ruime pan of Hapjespan
een gesteriliseerde glazen pot met deksel


Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten bij een gezellig familiediner ter ere van de verjaardag van mijn broer. Het viel zo in de smaak dat ik het recept ontfutselt heb en er thuis ook vaak goede sier mee maak.Iedereen vind het lekker.Het kan bij vlees of kaas en met kerst ga ik het bij lamsbout serveren

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de peren in de azijn tot ze zacht zijn
Meng de rest van de ingredienten en voeg toe.
Kook ongeveer 30 min op een laag vuur tot de juiste dikte (meer azijn indien nodig)
Doe het warme mengsel in een gesteriliseerde glazen pot met deksel

Tags,

Serveertip

Leuk om als cadeau te geven aan de gastvrouw of heer of een verjaardag

Bron

Marita van der Vyver



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkie3a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top