Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Bonte Goulash uit de Römertopf

Bonte Goulash uit de Römertopf

Door: Keukensloofje47

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 struik bleekselderij schoon in smalle boogjes
1 prei in halve ringen
1 komkommer zaad eruit en in boogjes
2 rode paprika in stukjes
6 tomaten ontveld in stukken
1 dikke ui gesnipperd
500 gr kipfilet in blokjes
1 bouillon blokje kip of groente verkruimeld
peper naar smaak uit de molen( zout)
1 el gedroogde basilicum
4-6 el ketchup of curryketchup


Verder heb je nodig


Römertopf


Dit gerecht is een TOPPER in onze familie. Ik maak het al vele jaren regelmatig. Het kost even wat tijd om alle groentjes schoon te maken, maar dan....... heb je er géén omkijken meer naar.Gezond, slank en erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Manlief vragende wat ie eten wou en zo kwam er dus weer eens een gerecht uit de Römertopf. Lang geleden een TOPPER in ons gezin. Het is even wat snijwerk aan groente, maar dan heb je ook wat. Alles in die aardenwerken pan/ pot/schotel .... ... en dan kan die de oven in en hoef je er niet meer naar om te kijken. Ja, na een uurtje ff omroeren dat is alles. Dit hoeft niet eens, maar mmmm die geuren die vrij komen... om te watertanden.
2. Die aardenwerken schaal moet vooraf wel een half uurtje in koud water staan om zich vol te kunnen zuigen en in de KOUDE oven gezet. Dan pas de temperatuur op 200 graden instellen. Als je dit niet doet knapt de schaal zeer waarschijnlijk kapot en dan heb je wat naars aan de hand, geen eten, de schaal kapot en een vieze oven . En dat willen we echt niet.
3.Maak alle groente schoon zoals boven beschreven. Werk er de kipblokjes doorheen en alle kruiden. Roer alles goed door elkaar.
4.Mieter dan die hele zwik in de natte schotel , zet de natte deksel erop en plaats in de oven en zet de oven op200 graden.Haal na een uur de schotel even uit de oven en roer nogmaals even om .Dan kun je meteen zien, hoever de kip al gaar is, want dat is belangrijk. Zet minimaal nog 30 minuten in de oven .De bleekselderij blijft nog iets beetgaar. Elke oven is weer anders, hou daar rekening mee. Laat in de oven totdat het jouw goeddunken heeft. O, ja en wat van het vocht dat vrijkomt kan iets over de rijst en van het teveel aan vocht is een heerlijke basis voor tomatensoep.
5.Echt een zalig en gezond recept. Serveer met rijst.

Tags,

Serveertip

Zó de schotel op tafel en opscheppen maar!!

Bron

Kookboekje Alles uit de braadschotel uit 1973. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top