Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Cappuccino
  5. Romige cappuccino van boschampignons

Romige cappuccino van boschampignons

Door: jhcv

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 2 personen


500 g gemengde boschampignons
Shiitakes en/of cantharellen (of het gedroogde alternatief)
1 flinke klont boter
1 el tomatenpuree
1,5 l kippenbouillon
1 el bloem
50 g Roquefort
200 ml slagroom
Zout
Witte peper
1 klein potje zure room
2 el gehakte peterselie



De bereidingstijd is inclusief het weken van de (indien gebruikte) gedroogde paddenstoelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Laat bij gebruik van gedroogde paddenstoelen de hoeveelheid eerst weken in water.
2. Gebruik het vocht eventueel bij de soep.
3. Maak de boschampignons droog schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier.
4. Bak de champignons in de boter en voeg er de tomatenpuree aan toe.
5. Blus met de bouillon.
6. Bind de soep met de in water opgeloste bloem.
7. Laat gedurende 10 minuten doorkoken en voeg er de room en de kaas aan toe.
8. Kruid bij met peper.
9. Mix de soep glad.
10. Bak de cantharellen krokant en kruid met peper en zout.

Serveren:
Schik de gebakken paddenstoelen in je bord. Lepel er de soep over en werk af met een toefje zure room en peterselie.

Tags, , , , ,

Bron

Hap-en-tap.be



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top