Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Champignontartaar

Champignontartaar

Door: jhcv

  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 2 personen


200 gr kastanjechampignons
50 gr ontbijtspek, reepjes
handje verse platte peterselie
5 kerstomaatjes
handje pijnboompitten
1 ei
1 teen knoflook, fijngehakt
1 bosuitje
1 ui
1 eetlepel balsamicoazijn
peper
olijfolie



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.
2. Pel en snipper de ui.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Bewaar ze even in een schaaltje.
4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook, reepjes ontbijtspek en champignonblokjes.
5. Schep regelmatig om totdat het vocht bijna verdampt is, voeg dan een eetlepel balsamicoazijn toe en bak verder tot het vocht weer verdampt is.
6. Breng op smaak met flink wat peper en laat wat afkoelen.
7. Kook het ei in z'n 4 minuten zacht zodat het ei gestold is maar het eigeel nog lekker romig.
8. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaatjes in blokjes.
9. Snijd de bosui in ringetjes en hak de platte peterselie fijn.
10. Meng dit in een grote kom samen met de pijnboompitjes en schep het champignonmengsel erdoor.
11. Laat het ei schrikken onder koud water, pel het ei en snijd doormidden.

Tags, , , , ,

Bron

Lekkertafelen.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top