Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Open lasagne met gamba's, spinazie en tuinbonen

Open lasagne met gamba's, spinazie en tuinbonen

Door: jhcv

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg gamba's (diepvries)
20 g zout
2 tl olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 wortel, geschild en in grove brunoise
1 prei, geschild en in rondjes gesneden
3 teentjes look, fijngehakt
½ tl venkelzaadjes
3 takjes verse dragon
3 takjes dille
3 takjes verse tijm
1 laurierblad
40 g ongezouten boter
2 el tomatenpuree
125 ml witte wijn
2 el bloem
600 ml kippenbouillon (verse is het best)
50 ml volle room
300 g babyspinazie
15 g boter
750 g verse tuinbonen, gedopt (ik kocht diepvries)
7 verse lasagnevellen
Olijfolie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper



Wat een heerlijke combinatie. Smullen maar!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor bij 200° C.
2. Laat de gamba's ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
3. Doe de koppen en schalen in een ovenvaste schotel en zet die in de voorverwarmde oven gedurende 20 min.
4. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime sauspan op een middelhoog vuur.
5. Voeg de sjalot, wortel, prei, look, venkelzaadjes, dragon, dille, tijm en laurier toe.
6. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 min zachtjes sudderen tot de groenten beginnen te kleuren, terwijl je af en toe roert.
7. Voeg de gambakoppen en -schalen toe in de sauspan met de groenten.
8. Roer goed en laat nog 5 min verder bakken.
9. Voeg nu de boter toe, roer goed, voeg dan de tomatenpuree toe en roer nogmaals.
10. Laat nog 1 min verder bakken voor je het vuur hoger zet en de wijn toevoegt.
11. Wanneer de wijn half is ingekookt, voeg je de bloem toe. Roer goed.
12. Voeg nu langzaam de kippenbouillon toe, waarbij je constant roert.
13. Kruid met peper en zout en laat gedurende 20 min zachtjes sudderen, waarbij je nog wat extra kippenbouillon toevoegt wanneer de saus te dik wordt (de saus moet zo dik zijn als volle room).
14. Bereid ondertussen de spinazie, de tuinbonen en de pasta.
15. Sauteer de spinazie in een klein beetje water tot ze net gekookt is.
16. Roer er de boter door en kruid naar smaak met peper en zout.
17. Blancheer de gedopte tuinbonen in kokend water gedurende 3 min en verfris ze daarna onmiddellijk in ijswater.
18. Verwijder het velletje van de bonen en zet ze apart in een kom.
19. Kook de repen verse lasagne in kokend, gezouten water gedurende 4€"5 min of tot ze zacht zijn.
20. Laat de lasagne uitlekken en sprenkel er wat olijfolie over.
21. Passeer de saus door een puntzeef, waarbij je met de achterkant van een lepel de schalen en groenten aanduwt om zo een maximaal aan vocht eruit te persen.
22. Gooi de inhoud van de puntzeef weg.
23. Passeer de saus nu door een fijne puntzeef in een schone sauspan en warm de saus lichtjes terug op.
24. Roer er de room onder, controleer de kruiding en giet de saus in een hoge beker.
25. Schuim de saus nu kort op met de staafmixer.
26. Schep een lepel spinazie in het midden van elk bord.
27. Lepel wat saus op de spinazie en vouw er 3 repen lasagne over.
28. Voeg de helft van de gamba's en tuinbonen toe en schik er nog de resterende repen lasagne op, de resterende spinazie, gamba's en tuinbonen.
29. Werk af met nog wat extra saus en serveer meteen.

Tags, , , , , , , ,

Bron

Hap-en-tap.be



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top