Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas met shiitakes en taugé

Varkenshaas met shiitakes en taugé

Door: jhcv

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 2 personen


1 varkenshaasje
100 gr shiitake
150 gr taugé
½ rode peper, in ringetjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 limoen
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels sojasaus
olijfolie
boter
zeezout
peper



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
2. Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik.
3. Snijd de rode peper en bosuitjes in ringetjes.
4. Halveer de limoen en knijp uit een helft het sap, de andere helft snijd je in plakjes.
5. Verhit wat olie in een pan en bak er de shiitakes in ca. 4 minuten in.
6. Voeg het sesamzaad, de peper en de bosui toe en bak nog 2 minuten.
7. Voeg de taugé, de sojasaus en de helft van het limoensap toe.
8. Verwarm dit nog heel even en zet het vuur dan uit.
9. Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper.
10. Verhit wat olijfolie en boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 minuten aan beide kanten in.
11. Verdeel het shiitake mengsel op de borden en leg hier de plakken varkenshaas op.
12. Garneer met de schijfjes limoen.

Tags, , ,

Bron

Pinterest



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top