Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi

Door: sappie25

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 6 personen


Nasi
€" 500 gram basmatirijst
€" 1 grote kipfilet
€" 150 gram diepvries erwten
€" klein blikje maïskorrels
€" 1 grote ui
€" 6 teentjes knoflook
€" 4 eetlepels zoete ketjap manis
€" 6 eetlepels zoute ketjap asin
€" 4 pakjes maggiblokjes (dus geen bouillon blokjes maar de échte Maggiblokjes waarvan er twee in een gouden wikkel zitten)
€" 1/2 centimeter trassie (toko) of theelepel trassiepasta (supermarkt)
€" 1 theelepel zwarte peper
€" 1/2 theelepel pimentpoeder
€" Verse gember in stukjes gehakt, ongeveer 4 centimeter
€" 3 stengels selderijblad
€" wokolie

AANGEMAAKTE TOMATEN:
€" twee grote trostomaten
€" scheut azijn
€" snufje zout

EI REEPJES:
€" 3 grote eieren
€" 1 eetlepel melk
€" 3 theelepels maïzena
€" snufje zout
€" snufje kurkuma
€"


Verder heb je nodig


Wokpan, koekenpan


Dit recept gekregen van een vriendin en al jaren smullen we ervan. In de loop der tijd wat aangepast naar eigen inzicht en daarom nog lekkerder 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat deze afkoelen. Het is zelfs lekkerder als je het een dag van te voren al hebt gemaakt.


Kook de kip gaar in water waar je een pakje maggiblokjes en takje selderij aan toevoegt. Laat de kipfilet afkoelen en pluis deze (met twee vorken in stukken trekken zodat je lange slierten kip krijgt)


Hak de ui,gember en knoflook fijn. Hak de blaadjes selderij fijn en bewaar deze voor later.

Verwarm de wokolie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en gember zachtjes. Voeg na 2 minuten de zwarte peper, pimentpoeder, 2 pakjes (dus 4 blokjes) verkruimelde maggiblokjes en de trassie toe. Voeg een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt. Voeg de maïskorrels toe. Bak dit nog even een paar minuten door. Voeg daarna de gepluisde kip toe. Bak dit ongeveer twee minuten mee. Als laatste gaan de doperwten erin.

Zet het vuur wat zachter en voeg de helft van de rijst toe. Doe hier 4 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Roer nu goed door zodat iedere korrel een bruine kleur krijgt. Voeg daarna de andere helft toe met nog 2 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepel zoete ketjap. Wederom heel goed roeren totdat alle rijstkorrels mooi bruin zijn. Als laatste roer je de stukjes fijngehakte selderij erdoor.

De tomaten snijd je in dunne plakken en voeg hierbij een scheut azijn toe en een snufje zout. Poosje laten intrekken en garneren bij de nasi.

Los de zout, maïzena en kurkuma op in de melk. De eieren toevoegen en goed klutsen. Doe de wokolie in een Koekenpan en laat het over de hele bodem uitlopen. Bakken tot een goudbruin omelet en oprollen en in reepjes snijden garneren bij de nasi

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sappie25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top