Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Garnalen
  6. Kabeljauw met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene asperges

Kabeljauw met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene asperges

Door: jhcv

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 2 personen


2 kabeljauwfilets
350 gr groene asperges
100 gr Hollandse garnalen
350 ml witte droge wijn
200 ml kookroom
verse bieslook
1 sjalotje
1 teen knoflook
olijfolie
zout
peper



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalot en knoflook.
2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuutjes.
3. Let op dat de knoflook niet verbrand.
4. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.
5. Laat de wijn in ongeveer 6 minuten tot de helft inkoken.
6. Schenk de room bij de saus en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
7. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Zeef de saus eventueel.
8. Voeg de Hollandse garnalen toe en roer ze door de saus.
9. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges.
10. Kook ze in ruim en gezouten water voor ongeveer 8 minuten.
11. Zorg dat de asperges nog wel een bite hebben.
12. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw goudbruin.
13. Breng de vis op smaak met zout en peper.
14. Verdeel de saus over de borden en leg hierop de kabeljauw.
15. Bestrooi met wat verse bieslook.
16. Leg de asperges ernaast.

Tags, , ,

Bron

Foodies



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top