Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Vegetarische winterstoofpot met zoete aardappel en aubergine

Vegetarische winterstoofpot met zoete aardappel en aubergine

Door: Quetzalcoatlus2

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


3 zoete aardappelen
2 normale of drie kleine uien
2 cm gemberwortel, liefst verse
2 tl kruidnagel
3 tl gemalen korianderzaad
6 tl oregano
4 tl basilicum
2 x 400 mL gepelde tomaten
1 aubergine
1 rode peper
1 winterpeen a 200 g
1 kaneelstokje
200-400 mL + 1 pan water
3 el olie
Peper en zout naar smaak
Optioneel: 1 rode peper


Verder heb je nodig


2 kookpannen


Ik raakte geïnspireerd door iemand die een zoete aardappelstoofpot met courgette maakte. Hier heb ik veel ingrediënten met een zoete, warme smaak aan toegevoegd om de winter een beetje draaglijker te maken. Het resultaat verraste me in positieve zin.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil en was de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

2. Voeg de zoete aardappel toe aan een kleine pan met voldoende water en breng aan de kook op hoog vuur. Laat vervolgens 15 minuten op laag vuur koken of totdat de zoete aardappel zacht is.

3. Schil ondertussen de knoflook, uien en gember en snijd samen met de rode peper fijn. Houd dit apart.

4. Snijd de winterpeen en aubergine in kleine blokjes.

5. Verwarm de olie op hoog vuur.

6. Voeg de knoflook, ui, gember en rode peper toe en fruit in 5 minuten op laag tot half hoog vuur.

7. Voeg de kruidnagel, basilicum, koriander en oregano toe en bak op laag vuur tot de geuren na circa 1 minuut vrijkomen. Let op dat de kruiden niet aanbranden en voeg hiertoe extra olie toe indien nodig.

8. Voeg de zoete aardappel, winterpeen en aubergine toe en roer het geheel goed door elkaar.

9. Voeg de gepelde tomaten en kaneel toe en voeg water toe totdat het geheel nog net consistent is. Bedenk hierbij dat het niet erg zal indikken omdat de deksel op de pan blijft.

10. Breng onder af en toe roeren aan de kook op half hoog tot hoog vuur en laat 20-30 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.

11. Verwijder het kaneelstokje en voeg peper en zout toe naar smaak.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer met gekookte eieren of (vegetarische) schnitzel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Quetzalcoatlus2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top