Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lepeltaart met cranberry's

Lepeltaart met cranberry's

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 6 personen


200 g boter
200 g pure chocolade
6 eieren
300 g suiker
100 g cranberry's
100 g bloem
poedersuiker



Origineel en lekker deze lepeltaart !Dit recept voor lepeltaart met cranberry's is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst! Serveren lauw en geven aan de gasten een lepel en de aanval kan beginnen ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
2 Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
3 Klop de eieren met de suiker licht en romig, tot het volume verdubbeld is. Roer er het chocoladebotermengsel en de cranberry's door. Zeef de bloem boven het beslag en meng.
4 Giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart 20 tot 25 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is en de binnenkant de textuur heeft van chocolademousse.
5 Laat lichtjes afkoelen en werk naar smaak af met poedersuiker. Zet de taart in het midden van de tafel, geef iedereen een lepeltje en aanvallen maar!

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top