Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes

Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes

Door: marcdepester

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 8 personen


1 parelhoen (in stukken)
1 l kippenfond
250 g oesterzwammen (schoongemaakt en in plakjes)
250 ml champagne (of schuimwijn)
225 g boter
150 g bloem
6 el bieslook (gesnipperd)
800 g aardappelen
60 g amandelschilfers
2 eieren gesplitst
40 g paneermeel
nootmuskaat
peper
zout



Feestelijk en super lekker met de huisgemaakte amandelkroketjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de parelhoenstukken gaar in de gevogeltefond. Haal het vlees van de botjes en snij het klein. Zeef de fond. Verhit boter in een pan en bak de oesterzwammen.
2 Verhit boter in een steelpannetje, schep de bloem erdoor, blus met de fond. Roer er tot slot de champagne door, roer tot een gladde saus. Kruid af met peper en zout. Voeg de oesterzwammen en het parelhoenvlees toe.
3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer ze samen met de boter en de eidooiers. Kruid met peper, zout, nootmuskaat.
4 Rooster de helft van de amandelschilfers en meng met de puree. Rol er bolronde kroketjes van. Klop het eiwit los. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers. Wentel de kroketjes door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het amandelpaneermeel. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
5 Serveer de ragout met de amandelkroketjes. Werk af met gesnipperde bieslook.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top