Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Parelhoen met kastanjes

Parelhoen met kastanjes

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen (ca. 1,2 kg)
1 knolselder (kleine)
2 preien
6 sjalotten
3 appelen (kleine)
350 g voorgegaarde kastanjes (supermarkt)
150 ml droge witte wijn
100 ml groentebouillon
5 basilicum takjes
1 el honing
1 el olijfolie
peper
zout



Lekker met aardappelpuree en spruitjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Snij de knolselder en appels in blokjes, de prei in ringen. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de kastanjes.
2 Spoel het parelhoen vanbinnen en vanbuiten. Dep het goed droog. Kruid met peper en zout.
3 Meng de appel met de knolselder en de helft van de kastanjes. Kruid met peper en zout. Vul er het parelhoen mee. Sluit de opening en maak vast met prikkers. Bind op met keukentouw.
4 Bak het parelhoen rondom goudbuin in olie, in een pan die in de oven kan. Doe er de sjalotten, de prei en de rest van de kastanjes bij en bak kort mee. Kruid met peper en zout.
5 Verwarm de wijn met de honing en de bouillon. Schenk over het parelhoen. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
6 Neem de aluminiumfolie weg en laat nog 30 minuten verder garen. Garneer net voor het serveren met het basilicum.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top