Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Hoe bak je parelhoen?

Hoe bak je parelhoen?

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen
1 koffiel. boter
peper en zout



 Parelhoen wordt bereid als jonge fazant, patrijs of zelfs als kip. Het vlees kan geroosterd of gesauteerd worden. Het vlees van een oudere parelhoen is wat steviger en wordt vooral verwerkt als ragout of bereid als poularde. Om het vlees tijdens het bereiden sappig te houden, is het raadzaam het te barderen en regelmatig te bedruipen met braadvocht. Flamberen met cognac verbetert de smaak nog meer.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding10 min. + ± 1 u. 10 min.

1 Verwarm de oven voor op 220 °C en kruid de parelhoen met peper en zout
2 Vet een Ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de parelhoen in. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 175 °C en bak nog ± 50 min.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top