Pulled pork van wild zwijn

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018
  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

  • Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

    Pulled pork van wild zwijn

Het wildseizoen is weer in volle gang en dan ga ik weer op zoek naar nieuwe gerechten. Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool
Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep. Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima.
Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten om het wat krokanter te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 kg wild zwijn procureur (aan 1 stuk)
- 1 tl kaneel
- 1 tl zout
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl kruidnagelpoeder (of zelf fijnmaken in een vijzel)
- ½ tl pimentpoeder
- 500 ml wildbouillon (of fond)
- olijfolie
- roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan (casserole) met deksel die op het fornuis en in de oven kan.

Bereidingswijze

- Meng de kruiden door elkaar (rub) en wrijf hiermee het vlees in.
- Verhit de olie samen met de roomboter en bak hierin het stuk vlees rondom aan.
- Giet de warme bouillon (fond) erbij en zet het 4 tot 4 ½ uur in de oven op 150 graden.
- Draai het vlees af en toe om.
- Trek het vlees met 2 vorken (of met schone handen) uit elkaar en spreid het uit over een bakplaat.
- Zet de bakplaat nog ongeveer 10 minuten onder de grill om zo een krokante bite te krijgen.

Serveertip

Ik heb het geserveerd met Cranberrysaus met peren en een Rode Coleslaw. Deze beide gerechten passen er uitstekend bij en geven het een extra winters tintje.
Je kunt er een aardappelgerecht bij serveren maar je kunt het natuurlijk ook gewoon op een broodje doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten