Coleslaw van rode kool
- Wereld, Salade
- 20-30 min.
Een heerlijke variant op de Amerikaanse coleslaw die ik wel vaker maak. Deze coleslaw vond ik beter passen bij de Pulled-pork-van-wild-zwijn omdat ik rode kool sowieso lekker vind in de winter en bij wildgerechten.
Ik heb de kool zelf heel fijngesneden maar als je een mandoline of Keukenmachine hebt dat is het natuurlijk helemaal een fluitje van een cent.
TIP: Je kunt het beste de salade al een dag van te voren maken want dan wordt de kool wat zachter en kan de dressing goed intrekken.
Ingrediënten 6 personen
- ½ rode kool- 1 flinke winterwortel
- 1 grote appel (Elstar)
- handvol gedroogde cranberrys (eventueel te vervangen door rozijnen)
- handvol pecannoten (eventueel te vervangen door walnoten)
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el karnemelk
- sap van ½ citroen
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 170,88 kcal |
Koolhydraten | 17,59 g |
Eiwitten | 2,69 g |
Vetten | 8,63 g |
Benodigdheden
Koksmes, mandoline of keukenmachine
Bereidingswijze
- Snij de rode kool zo fijn mogelijk en doe ze in een kom.
- Snij de wortel in fijne reepjes en de appel (met schil, klokhuis eruit) in stukjes en voeg deze beide toe aan de rode kool.
- Voeg de noten en de cranberrys toe en schep alles door elkaar.
- Maak de dressing en giet deze over de salade.
- Meng alles goed door elkaar.
- Je kunt de salade het best een dag van te voren maken zodat de kool al wat zachter wordt.
Serveertip
Lekker bij Pulled pork (van wild zwijn)