Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Gehaktballetjes Stroganoff

Gehaktballetjes Stroganoff

Door: Keukenstoofje

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018

Ingrediënten 4 personen



4










































3 paprika 1 rood 1 geel 1 groen zonder zaad en lijst in reepjes
500 gr kastanjechampignons schoon gewreven en in plakjes
1 dikke ui gesnipperd
2 teen knoflook uit de knijper
30 gr peterselie gedeeld in 2x 15 gram
500 gr half om half gehakt
1 ei
paneermeel
2 el paprikapoeder
2 el mosterd
1 runder bouillonblokje
70 gr tomatenpuree is een klein blikje
200 ml water
250 ml kookroom


Verder heb je nodig


Stoofpan.


Een scheut wodka toevoegen. Per slot van rekening is dit een Russisch gerecht.Ik heb dat nu achterwege gelaten, omdat de kleinkinderen meeaten.Bovendien de paprika gaar laten pruttelen ( ook vanwege de kleintjes) Liever hou ik de paprika beetgaar.Zet voor de liefhebber worcestersaus en/ of tabasco op tafel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Echt een herfst pannetje dit gerecht met de kleuren van de herfst, rood, geel, groen en bruin en alles uit één pan, als je de champignons laat slinken tezamen met de groente.
2.Meng het gehakt met 2 el mosterd, het ei, 15 gram fijngesnipperde liefst bladpeterselie( was hier uitverkocht en daarom nam ik mijn toevlucht tot fijne krulpeterselie) en 1 el paprikapoeder.
3.Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
4.Neem een wok of Hapjespan en wrijf deze met een weinig olie even in. Bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en zet opzij.
5.Bak in dezelfde pan de paprikareepjes , de ui , knoflook op hoog vuur en laat slinken. Bak in een andere pan ondertussen de champignonplakjes totdat ze mooi bruin zijn en geen vocht meer afgeven.
6.Voeg de champignons en de tomatenpuree toe aan de pan met paprika en bak even mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles door.
7.Voeg de gehaktballetjes, de room en het water toe en roer weer goed door. Laat dit geheel een 10-tal minuutjes pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
8.Strooi vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie erover.
9.Serveer met rijst, pasta, brood , of aardappel.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukenstoofje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top