Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus

Door: Keukenstoofje

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018

Ingrediënten 4 personen



4










































4 coquilles schoongemaakt
1 sneetje bruinbrood
1 bio citroen
125 ml slagroom
peper en zout
1 el blad peterselie gesnipperd
1 eidooier
1 klont roomboter



Ik zag dit recept eens op internet en maakte mijn eigen variatie voor vrienden tijdens een dinertje.Tekst en foto is van mijzelf .Tip.... verwarm serveerschaaltjes of schelpen even goed voor.

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier. Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden. Vermaal het dan in de Keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller) Zet even opzij en maak dan de citroen saus.
2.Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
3.Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
4.Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
5.Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
6.Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
7.Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct. Lekker met een stukje brood om de saus op te deppen.

Tags

Bron

Keukenliefde



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukenstoofje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top