Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Poularde met vin jaune en asperges

Poularde met vin jaune en asperges

Door: marcdepester

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018

Ingrediënten 6 personen


1 kip (poularde, van 2 kg, in 8 stukken)
500 g groene asperges
1 el bloem
100 g boter
1/2 l room
2,5 dl droge sherry (of vin jaune)
18 sprietjes bieslook
peper
zout



Subtiele poularde ( een jong gemeste hoen, niet zwaarder dan twee kilo en hoogstens vijftien weken oud ) met een romig sausje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Meng de bloem met wat peper en zout en haal er de stukken kip door.
3 Smelt de helft van de boter in een Braadpan en bak er de kip aan beide kanten goudbruin in (2 minuten aan beide kanten). Leg de stukken kip vervolgens met de velkant naar onderen, zet het deksel op de pan en laat de kip 25 minuten verder garen in de oven.
4 Haal de pan uit de oven, haal de kip eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie. Giet de wijn in de pan en laat 3 minuten inkoken op hevig vuur. Voeg er de room aan toe, draai het vuur lager en leg de stukken kip in de saus. Laat nog 20 minuten garen op een zacht vuur, zonder deksel.
5 Kook intussen de asperges beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de rest van de boter in een grote pan en bak er de asperges 3 minuten in aan. Draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om. Maak 6 bundeltjes asperges en bind ze telkens vast met 3 sprietjes bieslook.
6 Kruid de saus met peper en zout en serveer de kip met de saus en de asperges. Lekker met peterselie-aardappeltjes of aardappelgratin.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top