Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Geglaceerd hammetje

Geglaceerd hammetje

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018

Een feestelijke topper ! Niet moeilijk en super lekker ! 

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


Beenham (zonder zwoerd, ca. 4 kg, liefst met bot)
25 kruidnagels
2,5 dl cognac
250 g rietsuiker
1 el dijonmosterd



Bereidingswijze

Voorbereiding :
1 Verwarm de oven voor op 200° C. Kerf het vet van de ham ruitvormig in en prik in elk kruisje een kruidnagel. Leg de ham in een braadslede van passend formaat.
2 Verwarm de cognac samen met de mosterd, de suiker en 2,5 dl water op een laag vuurtje. Roer tot de suiker is opgelost.
3 Bestrijk de ham met het glazuur en schenk de rest van het glazuur rondom de ham. Zet het hammetje 1 uur in de voorverwarmde oven en bedruip zo nu en dan met braadvocht. Controleer regelmatig of de ham niet te droog wordt en giet er indien nodig nog wat water bij.
4 Leg de ham op een schaal en zet de braadslede op middelhoog vuur. Laat het braadvocht, onder voortdurend roeren, inkoken tot het kleverig is. Bestrijk de ham ermee en serveer warm.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top