200 ml verse koude slagroom
1 borrelglaasje Baileys
1 el suiker
5 bastogne koekjes
1 bak slagroomijs
Mixer 4 dessertglazen of schaaltjes
Zelf gemaakt dessertje voor vrienden, die erg enthousiast erover waren. Na wat inspiratie op internet alsnog mijn eigen variant geworden.
1Stop 5 Bastognekoekjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller. ( of een fles) . Zorg ervoor, dat er her en der ook nog wat grotere stukjes zichtbaar zijn.
2Vul 4 dessert glazen met deze koekkruimels. Hou wat kruimels over als garnering.
3Klop de koude slagroom met de suiker en de Baileys stijf.
4Leg 1 of 2 bolletjes ijs op de koekkruimels , daarop de Baileys room en werk het dessert af met de achtergehouden koekkruimels. Serveer meteen.
Serveer eventueel met een borrelglaasje Baileys ernaast.
Keukensloofje47 07-01-2019
Ja, Petra, ook oreo's of stroopwafeltjes malthesers zijn goed te gebruiken.
Keukensloofje47 07-01-2019
Dat is nu het leuke aan koken . Je eigen draai eraan hebben. Mijn man is dol op bastogne. . Goed idee. Bedankt voor de tip.
pwiggers 07-01-2019
Leuk idee.Neem ik ook mee. Maar...ik vind Bastognekoekjes niet lekker (bah) dus maak ik dit toetje met amarettikoekjes.