Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Baileys roomijs toetje met Bastognekruimels

Baileys roomijs toetje met Bastognekruimels

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2018

Ingrediënten 4 personen


200 ml verse koude slagroom
1 borrelglaasje Baileys
1 el suiker
5 bastogne koekjes
1 bak slagroomijs


Verder heb je nodig


Mixer


Zelf gemaakt dessertje voor vrienden, die erg enthousiast erover waren. Na wat inspiratie op internet alsnog mijn eigen variant geworden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1Stop 5 Bastognekoekjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller. ( of een fles) . Zorg ervoor, dat er her en der ook nog wat grotere stukjes zichtbaar zijn.
2Vul 4 dessert glazen met deze koekkruimels. Hou wat kruimels over als garnering.
3Klop de koude slagroom met de suiker en de Baileys stijf.
4Leg 1 of 2 bolletjes ijs op de koekkruimels , daarop de Baileys room en werk het dessert af met de achtergehouden koekkruimels. Serveer meteen.

Tags,

Serveertip

Serveer eventueel met een borrelglaasje Baileys ernaast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top