
200 ml sterke koffie (afgekoeld)
2 el amaretto
500 ml slagroom
250 gr mascarpone
3 el suiker
50 ml Baileys
1 tl vanille extract
175 gram lange vingers
2 -3 el cacao poeder
Mixer
kom
schaal
Deze tiramisu met Baileys is een heerlijke variatie op de klassieke tiramisu. Het is een makkelijk recept dat vooraf gemaakt kan worden en ideaal voor drukke dagen zoals kerst of een etentje.
1. Mix de afgekoelde koffie met de amaretto in een lage kom of schaal. Mix de slagroom met de suiker, mascarpone, baileys en vanille in andere kom tot er pieken ontstaan. Laat het afkoelen in de koelkast.
2. Dip de lange vingers in de koffie voor een paar seconde tot ze goed doordrengt zijn met het mengsel maar niet uit elkaar vallen. Je kan nu beginnen met lagen maken.
3. Gebruik ongeveer de helft van de lange vingers om de bodem te bedekken. Doe er nu een laag van het mascarpone mengsel overheen vervolgd door nog een laag lange vingers en dan een laatste laag mascarpone mengsel. Deze laatste laag kun je eventueel in een spuitzak doen en streepjes of toefjes maken om de lange vingers te bedekken.
4. Zet de tiramisu in de koelkast voor minstens 3 uur. Voor het serveren de tiramisu bestrooien met cacao.
Olive