Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Door: Ninkatb

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2018

Ingrediënten 3 personen


Saus en balletjes:
5 teentjes knoflook, geperst
500 gram varkensgehakt
5 eetlepels paneermeel
1 ei
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepel korianderpoeder
snuf chilivlokken
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 eetlepel honing
Zout en peper naar smaak

Couscoussalade:
300 gram couscous
1 bouillonblokje
citroensap
olijfolie
2 lente uitjes
halve komkommer

Extra:
Cherrytomaatjes
Feta


Verder heb je nodig


Kom voor de couscous
Pan voor de balletjes en saus
snijplank
kom

Gehaktballetjes met couscous

Marokkaanse gehaktballetjes met een couscoussalade. Een gerecht waar je niet veel voor nodig hebt als je de kruiden in huis hebt. Het frisse van de couscoussalade gaat heel goed samen met de warme en rijke smaken van de saus en balletjes. Het staat bijna om de week op tafel, heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de couscous in een kom en doe hier een halve liter bouillon bij. De couscous krijgt op deze manier een lekkere smaak tijdens het wellen. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

2. Voor de gehaktballetjes doe je het gehakt, ei en paneermeel mengen met 2 geperste teentjes knoflook, 1TL kaneel, 1TL komijn en 1 TL korianderpoeder.
Eventueel kan er zout en peper toegevoegd worden om verder op smaak te brengen.

3. Doe de resterende 3 teentjes knoflook geperst in de pan met olijfolie en bak dit eventjes. Doe vervolgens de gehaktballetjes er bij en bak deze bruin.

4. Voeg het blik tomaten toe samen met de honing, , 1TL kaneel, 1TL komijn en 1 TL korianderpoeder. Voeg wat chili toe aan het geheel. Laat dit zachtjes pruttelen en maak ondertussen de couscoussalade klaar.

5. Roer de gewelde couscous door en breng dit op smaak met wat olijfolie en citroensap. Snijd de lente uitjes fijn en de komkommer in plakjes en snijd deze in tweeën of vieren. Voeg alles aan de couscous toe. Voor een vollere salade is het toevoegen van cherrytomaatjes en feta een heerlijke keuze en is het nog lekkerder.
Snijd de feta in blokjes en de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg dit ook aan de salade toe.

Tags, , , , , ,

Bron

Geinspireerd op keukenatelier en aangepast naar eigen ervaring en smaak



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top