Steppegras uit de airfryer.
- Belgisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
Het is alweer jaren geleden dat we met onze kinderen in arendonk steppegras zijn gaan eten. Inmiddels is het met regelmaat. De vraag om steppegras te bakken ipv friet. Met de komst van onze airfryer is het dan ook logisch dat ook dit uitgeprobeerd wordt.
Ingrediënten 4 personen
Aardappelen voor de hoeveelheid die je op kunt.Het bord op de foto is 1 medium aardappel
1 El plantaardige olie.
Zout of kruiden naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 37,90 kcal |
Koolhydraten | 3,33 g |
Eiwitten | 0,35 g |
Vetten | 2,50 g |
Benodigdheden
Airfryer
Julienneschaaf
Zeef
Handdoek
Bereidingswijze
Aardappelen met schil wassen en afborstelen.
Met de julienneschaaf de aardappelen in de lengte schaven.
In een zeef of vergiet goed afspoelen. Zodat alle zetmeel er uitgespoeld is.
In een handdoek gooien en goed afdrogen. De steppegras friet in een kom doen.. 1 El frituurolie toevoegen. Goed omhusselen.
De airfryer op 200 graden voorverwarmen.
Steppegras in de dichte bak doen zodat het niet door de roosters valt. De friet moet namelijk tijdens het bakken nog dunner worden.
Steppegras in de airfryer schuiven.
Na 3 minuten omschudden of voorzichtig omhusselen met bijvoorbeeld een Chinees eetstokjes.
Daarna elke 2 minuten. Afhankelijk van de hoeveelheid de friet uit de airfryer halen en in de serveerschaal doen.
Kruiden met zout.
Serveertip
Gebruik ipv zout eens selderij zout, friet kruiden, aardapoelkruiden, peper, Kerry, paprika, chilipoeder, etc.