Fried rice met Chinese worst

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-12-2018
  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

  • Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

    Fried rice met Chinese worst

Fried rice met chinese worst, ook wel bekend als Lop Chueng Chow Fan. Weer een heerlijk alternatief op de standaard Nasi Goreng. Dit gerecht vangt authentieke Chinese smaken op een snelle en makkelijke manier. Echt het proberen waard! In de afbeeldingen zie je hoe de Chinese worst er uit ziet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 Chinese worsten (lop cheung) gesneden (Je kan de worst eerst stomen of koken zodat de textuur zachter word)
1 medium ui, fijngesnipperd
5 cups gekookte witte rijst
3/4 tl zout
1/4 tl suiker
2 tl heet water
1/4 tl sesamolie
1 tl sojasaus
1/2 tl donkere sojasaus
1/8 tl witte peper
3 el zonnebloemolie, verdeeld
2 geklutste eieren
2/3 cup diepvries doperwten, ontdooid
1 cup taugé
2 lente uitjes gesneden
1 tl Shaoxing wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1256,07 kcal
Koolhydraten 251,94 g
Eiwitten 28,57 g
Vetten 13,16 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

1. Snijd de worst in stukjes, snipper de ui en maak de rijst gaar volgens de verpakking.

2. Doe in een kommetje het zout, suiker, water, sesamolie, de sojasauzen en de peper bij elkaar. Meng het en zet opzij.

3. Verhit de wok op medium vuur en doe er 2 el zonnebloemolie in. Doe de geklutste eieren in de wok en bak al een roerei. Doe ze vervolgens weer in het kommetje waarin je ze gemixt hebt.

4. Verhit de wok weer op medium vuur en doe er een eetlepel zonnebloemolie in. Voeg de Chinese worst toe en bak deze voor 20-seconden.

5. Voeg het gesnipperde uitje toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe het vuur hoger en voeg de rijst toe en roer het goed door tot alles verhit is.

6. Wanneer de rijst verwarmd is verdeel je het sausje (uit stap 2) over de rijst, roeren en bak dit 1-2 minuten mee tot de saus goed is gemengd.

7. Voeg de ei, doperwten en de taugé toe en laat dit even mee bakken.

8. Als laatste voeg je de lente ui toe en de Shaoxing. Wok dit nog zo'n 20 seconde en het is klaar om te serveren.

Bron

Thewoksoflife

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten