1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Bladerdeegbroodjes uit de airfryer

Bladerdeegbroodjes uit de airfryer

Door: ilonameester413

  • Europees, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg.
4 kroketten, frikandellen, kaas, verse of diepvries kipsate, verse of diepvrieskipkerry, pangang of andere vulling,
water,
bakpapier


Verder heb je nodig


Airfryer
boterkwastje
bakpapier


Dit recept is een bakvarriant op de broodjes die bij ons thuis vroeger al op tafel kwamen op zondag ochtend. Om even een stukje achtergrond te geven over dit recept. Ik kom uit een gezin met 2 meiden en 2 foodgepassioneerde ouders, of in ieder geval kookte mijn moeder door de week de normale maaltijden. En ging mijn vader in het weekend altijd los in de keuken. En het was dan ook logisch dat ook mijn zus en ik creatief in de keuken groot gebracht zijn. Elke zondagochtend hadden wij dus een geweldige traditie die jaren en jaren steeds extremer werd. Om de beurt ging iemand op zondag ochtend vroeg uit bed om het ontbijt klaar te maken. Met netjes een schaaltje vlees, schaaltje kaas, eigen gemaakte salades, warme broodjes. Dat was het wel in het begin. Maar elke zondag probeerde de volgende die aan de beurt was het ontbijt van de week daarvoor te overtreffen. Tot we in de zomer achter in de fruitboomgaard zaten te picknicken. Of we recepten uit een bepaald land haalde, en we dus de dag ervoor al uitgebreid stiekem booschappen gingen doen. Want wat het ook was, het moest elke zondagochtend een verrassing zijn. Zo gebeurde het op den duur ook heel vaak  dat we verse warme frikandelbroodjes, kroketbroodjes, satebroodjes, hamkaasbroodjes, garnalenbroodjes, kipkerrybroodjes van bladerdeeg voorgeschoteld kregen. Nu ik 2 tieners heb snap ik niet hoe mijn ouders het voor elkaar kregen dat we die ontbijtjes fanatiek maakte. maar de bladerdeegbroodjes... Die traditie hebben we makkelijk door kunnen zetten hier in huize meester.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bladerdeeg vers maken of ontdooien.
Vulling in de bladerdeeg stoppen, en zorgen dat hij rondom goed dicht geplakt is met water. Zodat er geen bulling kan ontsnappen.

airfryer 5 minuten voorverwarmen op 155 graden
Broodjes op een velletje bakpapier in het mandje in de airfryer leggen.
eventueel beetje water of eigeel over het blader uitsmeren.
20 minuten op 155 graden afbakken.


Smakelijk eten.

Tags, , , ,

Serveertip


Denk ook eens aan de miniworstenbroodjes gevuld met een cocktailworstje.
Of doe een beetje mosterdsaus bij de kroket in het deeg.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilonameester413
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top