Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep

Door: jannymeeuwissen

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 vleestomaten (800 gr.)
1 middelgrote uit
1 klein teentje knoflook
2 eetl. olijfolie
1 bosje basilicum
1/2 ltr. groentebouillon
1 dl. slagroom
zout en peper
1 snufje nootmuskaat



Fris-fruitig en calorie-arm. In een handomdraai maakt u deze heerlijke romige soep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tomaten overgieten met kokend water, pellen, de zaadjes en de steelaanzet verwijderen en het vruchtvlees in grote blokjes snijden.
De ui en de knoflook schoonmaken. De ui fijnhakken. In een pan de olijfolie verhitten, de ui daarin glazig bakken en de knoflook erboven uitpersen.
De tomatenblokjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. laten stoven zonder deksel.
Het basilicum afspoelen, de blaadjes eraf plukken en 4 mooie blaadjes apart houden. De rest van de blaadjes in dunne reepjes snijden en door de gare tomaten mengen.
De groentebouillon erover gietenen 10 min. zachtjes laten koken.In de tussentijd de slagroom stijfkloppen en aan de tomatensoep toevoegen.
De soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Over 4 borden verdelen en garneren met de basilicumblaadjes.

Tags

Serveertip

Serveer deze tomatensoep met geroosterde en met knoflookboter besmeerde sneetjes stokbrood.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannymeeuwissen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top