Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bananencake met gember en limoen

Bananencake met gember en limoen

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2018

Ingrediënten 6 personen


4 bananen
2 limoenen
3 cm gember
200 g boter (op kamertemperatuur)
4 eieren
6 eetl. amandelschilfers
200 g zelfrijzende bloem
200 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zout



Heerlijke cake die makkelijk te bereiden is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Pers de limoenen.
- Rasp de gember heel fijn.
- Snij 1 banaan in schijfjes van 1/2 cm en besprenkel met 2 eetl. limoensap.
- Prak de overige bananen fijn en meng met de rest van het limoensap.

Bereiding : 20 min. + 45 min. in de oven + afkoelen

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de vanille- en de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.
3. Voeg 200 g boter, de zelfrijzende bloem, de geprakte bananen, de geraspte gember en het snufje zout toe. Meng goed.
4. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
5. Beboter een cakevorm (1 tl.) en bestrooi de bodem en de zijkanten met de amandelschilfers.
6. Giet het deeg in de cakevorm en leg er de schijfjes banaan op.
7. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
8. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tags

Serveertip

Tip
- Hebt u na enkele dagen nog cake over? Snij de cake dan in fijne plakjes en rooster krokant in de broodrooster.
- U kan deze bananencake ook op een brunchbuffet serveren.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top