Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur

Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur

Door: marcdepester

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2018

Ingrediënten 4 personen


3 appelen
1 cm gember
1 eetl. boter (+ 1 tl.)
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
2 eetl. abrikozenconfituur
1 eetl. suiker
1 tl. bloem


Verder heb je nodig


4 kaartbodempjes met een diameter van 11 cm


Lekkere taartjes om een diner mee af te sluiten ! Makkelijk om te bereiden !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snij de ongeschilde appelen in heel dunne partjes.
- Rasp de gember en meng onder de confituur.

Bereiding : (30 min. + afkoelen)
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Snij 4 kleine taartbodems (Ø 11 cm) uit het vel bladerdeeg. Vet 4 taartvormpjes in met 1 tl. boter en bestrooi met de bloem. Leg er de taartbodems in en verdeel er de appelpartjes in waaiervorm over.
3 Smelt 1 eetl. boter in een steelpannetje en lepel over
de appeltjes. Bestrooi met de suiker.
4 Bak de taartjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
5 Haal uit de oven en bestrijk met de confituur. Laat een beetje afkoelen.

Afwerking :
Serveer lauw of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top