
250 g courgette
3 bananen (rijp)
1 glutenvrij taartdeeg (versmarkt)
80 g amandelpoeder
2 eetl. cacaopoeder
2 eetl. kokosolie
1 koffiel. kaneel
1 mespuntje zout
Makkelijk om te bereiden en super lekker
Voorbereiding :
- Schil de courgette en rasp het vruchtvlees.
- Snij de bananen in stukken.
Bereiding : 5 min. + ± 30 min. in de oven + afkoelen
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Doe de bananen en de geraspte courgette in een hoge maatbeker of Blender. Voeg de kokosolie, de kaneel, de cacao, het amandelpoeder en het zout toe. Mix fijn tot een gladde massa.
3 Leg het taartdeeg op het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
4 Verdeel het beslag over het deeg en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Tip
U kan van deze taart ook een cake maken. Laat het taartdeeg dan weg en giet de bananenmengeling in een cakevorm. Laat de cake ± 10 min. langer in de oven staan.
Dit recept is glutenvrij. Lees aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.
Colruyt