Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kruimeltaart met mango en bosvruchten

Kruimeltaart met mango en bosvruchten

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2018

Ingrediënten 4 personen


300 g bosvruchten (diepvries)
1 mango (rijpe)
0.5 limoen
1 cm gember (vers)
1 koffiel. boter
3 eetl. bloem
2 eetl. rietsuiker
Voor het korstje:
4 eetl. koude boter
4 eetl. bloem
3 eetl. amandelpoeder
2 eetl. amandelschilfers
2 eetl. havermout
2 eetl. gemalen kokosnoot
2 eetl. rietsuiker
0.5 koffiel. kaneel
zout



Makkelijk en lekker deze kruimeltaart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Schil de mango en snij in blokjes.
- Schil ook de gember en rasp hem.
- Pers de limoen. Je hebt 1 eetlepel sap nodig.
- Doe de diepgevroren bosvruchten in een mengkom. Voeg de stukjes mango, de geraspte gember, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker en 1 koffielepel limoensap toe. Meng met een houten lepel en zet daarna in de koelkast.

Bereiding : 15 min. + 40 min. in de oven

1. oven voor te verwarmen op 200 °C en de amandelschilfers goudbruin te bakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
2. Snij 4 eetlepels koude boter in kleine stukjes.
3. Meng met je handen in een tweede mengkom alle ingrediënten voor het korstje: het amandelpoeder, de gebakken amandelschilfers, de havermout, de gemalen kokosnoot, de rietsuiker, de kaneel, 4 eetlepels bloem, de kleine stukjes koude boter en een snuifje zout.
4. Vet nu een grote Ovenschaal in met 1 koffielepel boter en vul met de fruitmengeling. Bedek met een laagje crumble.
5. bak de kruimeltaart 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tags

Serveertip

Tip
Probeer ook zeker eens andere fruitcombinaties in je kruimeltaart zoals peer-mango of mango-veenbessen. Wat is jouw favoriet?

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top