1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Taart
  6. De favoriete taart van koning Persimon

De favoriete taart van koning Persimon

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2018

Ingrediënten 8 personen


3 kaki's (persimon) (rijpe)
2 eetl. citroensap
250 g ricotta
1 dl room
1 ei
1 eidooier
2 rollen bladerdeeg (versmarkt)
50 g suiker (+ 1 eetl.)
45 g instantsausbinder


De favoriete taart van koning Persimon
De favoriete taart van koning Persimon

De kaki of persimon komt oorspronkelijk uit China, dit recept van deze lekkere en makkelijke kaastaart met kakisaus heeft Europese accenten 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Koning Persimon regeert over Kakiland, het land waar het kakifruit vandaan komt. De koning is dol op kaastaart met kakisaus. Daarvoor heb je wel goed rijpe stukken fruit nodig. Als je er een beetje op kan duwen, dan zijn ze goed! Schil de kaki's met een dunschiller en snij het fruit in stukken. Doe de stukken in een hoge maatbeker en mix fijn met een staafmixer.
- Meng de saus met 1 eetlepel suiker en het citroensap.
- Giet de instantsausbinder door een zeef, zodat die heel fijn wordt.
- Meng het ei, de eidooier, de ricotta, 50 g suiker, de room en de instantsausbinder in een mengkom met een klopper. Blijf kloppen tot er geen brokjes meer zijn. Daar houdt de koning niet van!
Bereiding : 15 min. + 40 min. in de oven
1 oven voorverwarmen op 180 °C.
2 1 bladerdeeg met het bakpapier uitrollen in een taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork.
3 Giet de helft van het ricottamengsel in het deeg. Bedek met de helft van de kakisaus. Maak tot slot nog een laagje met de rest van het ricottamengsel.
4 Rol het andere bladerdeeg uit en leg het boven op de taart. Het deeg dat over de randen komt, mag je wegknippen met een schaar. Duw het bladerdeeg met je vingers vast aan het onderste deeg. Maak met een mesje nog een klein sneetje bovenaan de taart. Zo ontploft onze taart niet in de oven. Dat zou een ramp zijn.
5 De taart moet nog 40 min. de oven in.

Tags

Serveertip

Afwerking :
Als de taart klaar is, kan je de taart afwerken met de bloemsuiker. De rest van de kakisaus kan je in een apart kommetje gieten. En nu snel naar de koning, want hij rammelt van de honger!

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top