Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf bourguignon met Tromp &; Rueb kruidenazijn

Boeuf bourguignon met Tromp &; Rueb kruidenazijn

Door: TrompenRueb

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2018

Ingrediënten 6 personen


150 g gerookte spekblokjes
1 el roomboter
1,5 kg riblappen, in grove stukken gesneden
50 g bloem
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
125 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
1 winterpeen, in plakjes gesneden
1 el Provençaalse kruiden
3 laurierblaadjes
1 el verse tijm
2 el tomatenpuree
500 ml runderbouillon
500 ml rode wijn
3 el Tromp & Rueb kruidenazijn
250 g zilveruitjes
versgemalen peper en zout
10 g krulpeterselie, fijn gesneden


Boeuf bourguignon met kruidenazijn

Boeuf bourguignon (of boeuf à la bourguignonne) is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek, in deze versie hebben ook wortels gebruikt. Door Tromp & Rueb kruidenazijn toe te voegen wordt het vlees nóg malser en voeg je meer smaak toe aan je gerecht. Deze boeuf bourguignon met kruidenazijn is een perfect gerecht voor de feestdagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes krokant in de Braadpan.
Schep de spekjes uit de pan maar laat het vet erin zitten. Bak de riblappen in het vet van het spek en de roomboter. Doe de bloem bij de riblappen en schep om.
Voeg wanneer de riblappen bruin beginnen te kleuren de ui, knoflook, champignons en winterpeen toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
Doe nu de spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, en kruidenazijn in de pan. Roer door en plaats de deksel op de pan. Laat 4 uur op zacht vuur stoven. Schep af en toe om.
Haal de deksel van de pan, proef de boeuf bourguignon en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatst de zilveruitjes door de boeuf en garneer met verse peterselie.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top