Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)

Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)

Door: wilmiewillemse

  • Portugees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2018

Ingrediënten 2 personen


- 6 wortels (bospeen)
- 4 tenen knoflook
- 150 ml rode wijnazijn
- handvol peterselie, fijngehakt (eventueel te vervangen door koriander)
- 1 tl milde paprikapoeder
- 1 kruidnagel (fijngemaakt in een vijzel)
- 1 handvol (zwarte) olijven
- zout, peper en olijfolie



Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)
In de Algarve kregen wij deze worteltjes als voorafje met olijven, brood en sardine paté. Eigenlijk een soort tapa dus.
Ik vond het er in eerste instantie niet zo erg bijzonder uitzien en was aangenaam verrast toen ik het proefde.
Thuis heb ik het gemaakt als bijgerecht bij vis maar het zal bij vlees ook zeker wel lekker zijn.
Laat het minimaal 3 uur marineren maar 24 uur mag gerust (dat is makkelijk dan kun je het alvast daags van te voren als je aan het koken bent voorbereiden).
De hoeveelheid is als bijgerecht voor 2 personen en als Tapas voor ongeveer 6 personen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schrap de wortelen of schil ze met een dunschiller en kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen, snijd de wortelen in plakjes en doe ze in een kom.
- Maak de marinade met de azijn, gehakte knoflook, fijngehakte peterselie, paprikapoeder en de fijngemaakte kruidnagel.
- Schep alles goed door elkaar en laat het tenminste 3 uur (in de koelkast)marineren, maar 24 uur mag ook gerust.
- Schep vlak voor het serveren de plakjes wortel over op een dienschaal en maak ze nog op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
- Verdeel de olijven eroverheen.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Je kunt dit serveren als Tapa, borrelgerecht of voorgerecht, maar het is ook erg lekker als bijgerecht.

Bron

Portugees kookboekje, door mij in eigen keuken gemaakt en aangepast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top