Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Door: Ninkatb

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2018

Ingrediënten 5 personen


2 tomaten
3 rode paprika's
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0.75 liter kippenbouillon
Handje verse peterselie
4-6 el creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout


Verder heb je nodig


Mixer
Bakplaat
Soeppan

soep

Deze geroosterde paprikasoep is super makkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Door de paprika's te roosteren geef je de soep een diepere smaak. Voor wat extra pit is er een rode chilipeper toegevoegt. Mocht je hier niet van houden kun je deze weg laten uit de geroosterde paprikasoep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.

Laat de paprika's 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika's in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika's na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika's en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.

Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.

Tags, , , ,

Serveertip

Serveer met een lekker geroosterd stuk brood/ciabatta/stokbrood

Bron

Pauline's keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top