Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Chewie bananenkoekjes

Chewie bananenkoekjes

Door: Ninkatb

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2018

Ingrediënten 5 personen


2 rijpe bananen
250 gram kristalsuiker
180 ml zonnebloemolie
1 tl vanille-extract
325 gram bloem
1 el bakpoeder
snufje zout
1 el kaneel


Verder heb je nodig


Kom
Mixer
Bakplaat
Rooster voor koelen
Bakpapier


Deze fantastische Chewy bananenkoekjes zijn de reden waarom koekjes bakken niet erg is! Geinspireerd op de Amerikaanse 'snickerdoodle', een echte must try. De buitenkant is lekker knapperig door de suikerlaag maar de binnenkant is heerlijk zacht. Te lekker om te laten liggen en te laten afkoelen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de bananen in een ruime kom. Voeg 200 gram suiker, de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en klop met de Mixer tot een romige, gladde massa.

Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe aan het bananenmengsel. Meng goed door tot de bloem is opgenomen. Dek de kom af met plasticfolie en zet ongeveer een uur in de koelkast zodat het wat kan opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng in een diep bord of kom de overgebleven suiker met de kaneel.

Nu volgt een kleine uitdaging. Omdat er geen boter in deze koekjes zit, blijft het deeg ook na het koelen vrij plakkerig en zacht. Gebruik een kleine ijsschep of twee lepels om porties deeg uit de kom te scheppenen laat deze vallen in de kaneelsuiker. Zodra het deeg in de suiker ligt, kun je er makkelijker bolletjes van rollen.

Rol elk bolletje goed door de kaneelsuiker en keg op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bolletjes, want ze zakken wat uit. Bak de koekjes in 10 minuten gaar. Laat ze na het bakken ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een rooster om helemaal af te koelen.

Tags,

Bron

Bananenkookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top