Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Biefstuk
  6. ****HUZARENTARTAAR VAN BIEFSTUK EN AARDAPPELEN****

****HUZARENTARTAAR VAN BIEFSTUK EN AARDAPPELEN****

Door: harry_bijl

  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2018

Ingrediënten 6 personen


=200 gram Hollandse Biefstuk.
=4 of 6 middelgrote aardappelen
=2 kleine sjalotjes, [fijngesnipperd]
=2 Augurken. [in stukjes gesneden]
=1 eetl.fijngesneden Dragon.
=1 eetl.Citroenmayonaise.
=1 eetl.Creme-Fraiche
=1 Granny Smith Appel.
=1/2 bosje Bieslook. 1/2 bosje Kervel.
=4 eetl. Piccalilly. = Olijfolie
=Peper en Zout.


Verder heb je nodig


+KOOKPAN+
+GARNEERRING+


Hoezo Huzaren ?
In vroeger eeuwen waren Huzaren,
Hongaarse Huurlingen actief als verkenners
Ze trokken voor de troepen uit,vijandelijk gebied in.
Eten bereiden op vuur? Uit den boze, de vijand zou hen
zien. Daarom namen ze volgens overlevering vooraf
klaargemaakt voedsel mee,of etenswaar dat rauw was.
Vandaar de Huzarentartaar !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Vries de biefstuk licht aan.Schil de aardappelen en snijd ze
in piepkleine blokjes. Breng water aan de kook en blancheer
de aardappelblokjes 1 minuut niet te gaar. Laat ze afkoelen
nadat ze afgekoeld zijn.
2.Schil de a ippel en snijd deze in net zulke kleine blokjes als
de aardappel. Hak de bieslook fijn en meng dit met de
aardappel-en appelblokjes.Schep er vervolgens de stukjes
augurk doorheen.
3.Roer de citroenmayonaise los met de creme-fraiche, breng op
met peper en zout en meng dit door de aardappelsalade.
4.Verwarm de piccallily en zeef er de groenten uit.Roer er
2 eetl. olijolie doorheen en laat afkoelen.
5.Snijd met een scherp mes kleine blokjes van de biefstuk.
Roer het vlees voorzichtig door een eet.l. olijfolie, peper,,
zout, de sjalot en fijngesneden dragon..
6.Vul een garnerring per persoon met eerst 2 eetlepels
aardappelsalade en vervolgens 2 eetl. biefstuktartaar. Druk
het geheel goed aan, voordat de ring
wordt verwijderd. Garneer elk timbaaltje met een pluk kervel
en druppel er wat piccallily-olie omheen

Tags

Bron

KEURSLAGER.++



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top