Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Witlof met kip en kaas uit de oven

Witlof met kip en kaas uit de oven

Door: kaat207

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2018

Ingrediënten 4 personen


4 stronken witlof
1 sjalot
geraspte kaas 200 g (Brugge kaas of Nazareth)
1 kippenborst
4 el droge witte wijn
3 el crème fraîche 40% m.g.
4 kl graanmosterd
30 g boter
30 g bloem
300 ml melk
2 teentje knoflook
1 el fijngesneden salie
1 el tijm
1 el fijngehakte rozemarijn
1 el verse oregano



Heerlijk recept met Witlof & kip en kaas uit de oven. Ook voor mensen die niet van witlof houden is dit recept een aanrader.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was het witloof en snijd de stronken in de lengte in drie of vier stukken, afhankelijk van de dikte. Leg ze naast elkaar in een ingevette Ovenschaal. Let erop dat ze elkaar niet overlappen. Kruid met peper en zout en besprenkel met enkele eetlepels water en droge witte wijn.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de kippenborst in repen. Verwarm een pan met boter. Van zodra de boter bruist, voeg je de repen kip toe en bak je ze goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze even opzij.

Maak een roux. Smelt 30 g boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje €opdrogen' tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt. Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.

Hak het sjalotje en het teentje knoflook fijn. Voeg het toe aan de saus samen met de crème fraîche, de mosterd en de fijngesneden kruiden (salie, tijm, rozemarijn, en oregano).

Leg de stukken kip op het witloof. Giet de saus erover. Strooi er de geraspte kaas over en zet nog 25 à 30 minuten terug in de oven (maar nu niet afgedekt) tot het geheel mooi bruin is.

Tags, , ,

Bron

Recept aangepast



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaat207
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top