Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kalfsvlees in salieroomsausje

Kalfsvlees in salieroomsausje

Door: marcdepester

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2018

Ingrediënten 4 personen


600 g kalfsvlees
1 handje verse salie
1 kg jonge wortel
1 citroen
200 ml room
1 blokje kippenbouillon
1 scheut witte wijn (droge
1 tl mosterd
1 el maïszetmeel
boter
1 tl peperkorrels (groene)
zwarte peper en zout uit de molen



Lekker stukje kalfsvlees met een prima sausje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de wortelen schoon, laat er een klein stukje loof aan en snij ze overlangs in twee. Stoof de wortelen beetgaar in een klontje boter. Kruid met peper van de molen en een snuifje zout. Zet het vuur niet te hoog, maar laat de wortelen rustig karamelliseren.
2 Breng de room met de bouillon en de groene peperbollen aan de kook. Laat inkoken. Bind eventueel met 1 el maïszetmeel. Spoel de salie, hak grof en voeg toe aan de saus.
3 Kruid het kalfsvlees met wat peper van de molen en zout en bak het in 3 minuten aan elke kant gaar in een pan met boter.
4 Schep het vlees uit de pan, roer de aanbaksels los met een scheutje witte wijn en voeg toe aan de saus. Breng de saus verder op smaak met de mosterd, het sap van de citroen, zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Serveer het vlees met de wortelen en de saus.

Tags

Serveertip

Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes / frietjes

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top