Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Arancini

Arancini

Door: marcdepester

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2018

Ingrediënten 4 personen


200 g risottorijst
120 g gepelde garnalen
1 sjalot
150 g erwten (diepvries)
60 g geraspte parmezaan
120 ml droge, witte wijn
600 ml kippenbouillon (warme)
1 ei
paneermeel
boter
olijfolie
peper en zout



Warm hapje uit Sicilië, dat een prima starter is voor een Italiaans diner 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot in olijfolie. Voeg de risotto toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Giet er de bouillon bij en laat de risotto rustig garen.
2 Meng er de erwtjes onder, voeg de kaas en een klontje boter toe en kruid met peper en zout. Meng goed. Laat de risotto afkoelen.
3 Meng de garnalen onder de risotto. Klop het ei los in een kom en strooi flink wat paneermeel op een plat bord. Vorm ronde koekjes van de risotto. Haal ze eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Zet 10 minuten in de koelkast.
4 Bak de koekjes goudbruin in een bodempje hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top