Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne van koolbladeren en boschampignons

Lasagne van koolbladeren en boschampignons

Door: marcdepester

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2018

Ingrediënten 4 personen


1 groene kool
300 g oesterzwammen
500 g boschampignon (gemengde)
2 tenen knoflook
1 sjalot
3 takjes peterselie
200 g geraspte kaas
300 ml room
100 ml Noilly Prat (of vermouth)
1/2 tl chilipoeder
peper en zout

Voor de reblochonsaus :
1/2 Reblochonkaas (in stukjes)
2 el bloem
500 ml melk
2 el boter



Heerlijk, die laagjes groene kool met een machtige (franse) Reblochon saus 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1-Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de groene kool, breek de bladeren eraf en blancheer ze in gezouten water en laat uitlekken.
2 Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blus al roerend met de melk en blijf roeren tot de saus indikt. Haal de pan van het vuur en voeg stukje bij stukje de reblochonkaas toe. Roer tot een zachte kaassaus. Breng op smaak met peper en zout.
3 Borstel intussen de champignons schoon en halveer de grotere exemplaren. Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Spoel de peterselie en hak fijn.
4 Verhit een pan met olijfolie en bak de sjalot, de knoflook en de champignons goudbruin. Kruid met peper, zout en chilipoeder. Blus met de Noilly Prat.
Proef van de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
5 Stel de lasagne samen, leg eerst een laag groene kool in een ingevette ovenschotel. Lepel er een laag paddenstoelen over. Dek af met groene kool, reblochon-kaassaus... ga zo verder tot de schotel vol is.
6 Werk af met de geraspte kaas en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top